Mesterséges intelligencia programozás tanfolyam online

Mesterséges intelligencia programozás tanfolyam online

A Mesterséges Intelligencia eredeti nyelven Artificial Intelligence, a technológia egyik növekvő területe, és sok fejlesztő próbálja elsajátítani a Mesterséges Intelligenciát, annak fejlesztését, hogy karrierjüket a következő szintre emeljék. Ha Python fejlesztő vagy, és a legjobb kurzusokat keresed, a Mesterséges Intelligencia programozás tanfolyam online alternatíváit, akkor jó helyen jársz.

Azt is javaslom, hogy tanulj meg Python-t, ha még nem ismered, és ha ajánlásra van szükséged, akkor megnézheted ezt a Python 3 Bootcamp kurzust az Udemy-n. Ez az egyik legjobb erőforrás a Python online tanulására.

 

A legjobb mesterséges intelligencia programozás tanfolyam alternatívái online

Számos kurzus van az MI használata és programozása elsajátítására az interneten, de ezek közül a legtöbb unalmas vagy túl technikai, még a tapasztalt programozók számára is.

Mivel mindig hiszek az egyszerűségben és az izgalmas dolgokban, csak olyan kurzust választottam, amelynek megfelelő az elméleti és gyakorlati aránya. Ezek azok a kurzusok, amelyek nemcsak megtanítanak arra, hogyan építs Mesterséges Intelligenciát, hanem inspirálnak is az AI tanulására.


 

#1. Bevezetés a Mesterséges Intelligenciába

Ez egy fantasztikus kurzus a Mesterséges Intelligenciáról a Coursera-n. Ebben a kurzusban megtanulod, hogy mi a Mesterséges Intelligencia (AI), felfedezed az AI alkalmazási eseteit és felhasználásait, megérted az AI koncepciókat és kifejezéseket, mint például a gépi tanulás, a mély tanulás és a neurális hálózatok.

Szintén szembesülsz az AI körül különböző kérdésekkel és aggodalmakkal, mint például az etika és elfogultság, a munkahelyek, és tanácsokat kapsz szakértőktől az AI tanulásáról és karrier elkezdéséről az AI területén.

Ezenkívül bemutatod az AI-t a gyakorlatban egy mini-projekt keretében, és sikeres projekt befejezése után kapni fogsz egy tanúsítványt. Ez a kurzus nem igényel programozási vagy számítógépes tudományi szakértelmet, és arra tervezték, hogy az AI alapjait bárkinek bemutassa, akár van technikai háttere, akár nincs.

 

#2. Artificial Intelligence A-Z: Learn How To Build An AI

Ez a kurzus megtanítja, hogyan kombinálhatod az Adattudomány, a Gépi Tanulás és a Mély Tanulás erejét, hogy erőteljes AI-t hozz létre valós világi alkalmazásokhoz. A kurzus anyaga valóban lebilincselő és izgalmas, különösen, ha szereted a játékokat, és ha még nem vettél részt AI kurzuson, javaslom, hogy ezt vedd fel. Nem fogod megbánni.

A közösségi bizonyítékról beszélve, már több mint 100ezer diák jelentkezett be erre a kurzusra, és átlagosan 4,4-es értékelést kapott több, mint 11ezer értékelésből, ami egyszerűen lenyűgöző.

 

 

#3. AI for Every One by Andrew Ng

Ez a kurzus átfogó áttekintést nyújt arról, hogy mi az AI és milyen koncepciókról beszélnek a Mesterséges Intelligencia kontextusában. Segít felépíteni a szókincsed, hogy beszélhess az AI-ról programozó társaiddal és más emberekkel, mind online, mind offline. Egyébként, ez a kurzus az AI nem technikai szempontját mutatja be, de ezt a kurzust az AI üzleti aspektusainak megismerésére is felveheted.

Andrew Ng az a személy, aki milliókat inspirált a Mesterséges Intelligencia és a Gépi Tanulás területén a klasszikus gépi tanulási kurzusain keresztül. Ő az egyik alapítója a Coursera-nak, a Google Brain vezetője, a Baidu főtudósa, és a bolygó legnépszerűbb Gépi Tanulási kurzusának oktatója.

Ha AI stratégiát szeretnél építeni a cégednek, vagy egy AI csapattal dolgozni akarsz, csatlakozz ehhez a kurzushoz. Illetve amennyiben hasznosnak találod a Coursera kurzusait, amik azért hasznosak, mert híres cégek, mint a Google, az IBM, az Amazon, és a világ legjobb egyetemei készítették őket, javaslom, hogy csatlakozz a Coursera Plus-hoz, egy előfizetési tervhez a Coursera-tól.

Ez az egyetlen előfizetés korlátlan hozzáférést biztosít a legnépszerűbb kurzusaikhoz, szakosodásokhoz, szakmai tanúsítványokhoz és irányított projektekhez. Nagyjából 400 usd/évbe kerül, de teljesen megéri a pénzed, mivel korlátlan tanúsítványt kapsz.

 

#4. The Beginner’s Guide to Artificial Intelligence in Unity

Ez egy másik kurzus az Udemy-n, hogyan használható az AI a játékokban. Ha nem tudod, a Unity az egyik legnépszerűbb játékmotor mindenféle videójáték fejlesztésére, és AI-t használnak a játékok nehézségének játékosok képességétől függően történő megváltoztatására.

Ha játéktervező vagy játékfejlesztő vagy, és a nem játékos karaktereidnek nincs ambíciójuk és hajtásuk, akkor csatlakozhatsz ehhez a kurzushoz, hogy megtanuld, hogyan tehetsz őket hitelesebbé és hihetőbbé. Ezen a kurzuson, a kurzus oktatója felfedi a mai játékokban használt legnépszerűbb AI technikákat a hihető karakterviselkedés létrehozására játékokban. Nemzetközileg elismert tanítási stílusával és több évtizedes játékokkal és grafikával kapcsolatos tapasztalatával, valamint két díjnyertes játék AI könyv szerzőjével.

Ezen a kurzuson végig gyakorlati műhelyeken vezetnek keresztül, amelyek a mai játékokban használt alapvető AI technikákat tanítják meg. Ha szereted a videojátékokat és többet szeretnél megtudni arról, hogy az AI-t hogyan használják ott, ez a kurzus neked való.

 

#5. Mesterséges Intelligencia: Megerősítő tanulás Pythonban

Ha nem tudod, a megerősítő tanulás nagy része az AI-nak, és ez a kurzus teljes útmutatót nyújt a mély megerősítő tanulásról. Segít megérteni az megerősítő tanulás technikai szintjét. Ezenkívül segít megérteni az erősítéses tanulás és a pszichológia közötti kapcsolatot.

A megerősítő tanulás nemrég vált híressé néhány fantasztikus dologért az AI területén, mint például 2016-ban láthattuk a Google AlphaGo-ját, ahogy legyőzi a világbajnokot Go-ban. Láttunk AI-kat videojátékokkal játszani. Mint a mély tanulás esetében, a legtöbb elméletet a 70-es és 80-as években fedezték fel, de csak nemrégiben figyelhettünk meg első kézből a lehetséges lenyűgöző eredményeket.

 

#6. Haladó AI: Mély Erősítéses Tanulás Pythonban

Ez egy haladó AI kurzus, amely a mély erősítéses tanulásra összpontosít Pythonban. A Lazy Programmer és csapata által készített, ez a kurzus a mély tanulás és neurális hálózatok alkalmazásáról szól az erősítéses tanulásban.

Ezenkívül megtanulod az OpenAI Gym használatát, amit ebben a kurzusban nagymértékben használnak gyakorlásra és bemutatóra. Lehetővé teszi bárki számára, bárhol a világon, hogy megerősítéses tanulási ügynökeit egy standard környezetben eddzék. Ha mélyebben bele akarsz menni az AI-ba, akkor ez a tökéletes kurzus neked.

 

#7. Mesterséges Intelligencia az Üzletben

Utolsóként a listán egy fantasztikus kurzus arról, hogyan oldj meg valós üzleti problémákat AI segítségével. Ha üzletember vagy, vagy csak kíváncsi vagy arra, hogy az AI hogyan segíthet neked, akkor csatlakoznod kell ehhez a kurzushoz.

A Mesterséges Intelligencia és Gépi Tanulás összetett témáját a lehető legjobban mutatják be anélkül, hogy túl technikaiak lennének.  Erősen ajánlom üzleti szakembereknek, akik készségeik fejlesztésére törekednek, és segíteni szeretnék üzletüket az AI használatában.

 

Mesterséges intelligencia programozás tanfolyam – Végszó

Ez minden a legjobb kurzusokról, amelyekkel megtanulhatod a Mesterséges Intelligenciát vagy AI-t Pythonnal 2023-ban. Próbáltam néhány nem technikai AI kurzust is belefoglalni, mint például az AI for Every One a nagyszerű Andrew Ng-tól, hogy megértsd az AI üzleti és általános aspektusait, amelyek sokkal fontosabbak, mint valójában megtanulni, hogyan építs AI-t egy adott területre vagy problémára.

A továbbiakban ajánlunk még két hasznos magyar nyelvű blogot, az egyik (mesterseges-intelligencia.eu) a mesterséges intelligencia általánosabb, bevezető oldalát mutatja be, a másik pedig (AI-info.hu) az AI mélyebb, specifikusabb területeivel foglalkozik.

Ha komolyan gondolod az AI és Gépi Tanulás területére való áttérést, azt is javaslom, hogy tanulj meg Python-t, ami az egyik legértékesebb készség, amikor a Gépi Tanulás és AI területéről van szó. Ha erőforrásokra van szükséged, nézd meg ezt a listát a legjobb Python kurzusokról, hogy elindíthasd az utazásodat.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...