Online nyelvtanulás egyszerűen

Online nyelvtanulás egyszerűen

 

Online nyelvtanulás egyszerűen? Ha ezt olvassa, valószínűleg nemrégiben döntött úgy, hogy megtanul egy idegen nyelvet. Akárhogy is, gratulálok! Épp most botlott bele az online nyelvtanfolyamok legepikusabb listájába.

Sokan amennyiben megoldható szeretünk otthonról tanulni, éppen ezért összegyűjtöttük az 5 legjobb lehetőséget, amelyekkel az angol nyelvtanulás otthon könnyedén kivitelezhető.

Főleg azokat a kiemelkedő tulajdonságokkal és segítségekkel felvértezett megoldásokat kerestük, amelyek a leggyakoribb aggályokat és félelmeket szüntetik meg amikor egy új nyelv megtanulására szánjuk el magunkat. De vágjunk is bele…

A cikk két részből tevődik össze:

Természetesen ha már legalább angolul beszélünk, egy második nyelv megtanulása sokkal könnyebb, hiszen a világ legjobb ingyenes online nyelvtanulás segítő platformjainak jelentős része angol nyelven használható. Épp ezért szedtük össze az alábbi bontást.

  1. Angol online nyelvtanulás magyar nyelven
  2. Online nyelvtanulás angolul (sok-sok nyelv)

 

(1.) Lássuk hát melyik az az 5 forrás, amivel a magyar nyelvű angol tanulás otthon gyerekjáték lesz:

1. 5perc angol
2. British Council
3. Beszélj angolul
4. Duolingo
5. Angol tanfolyam otthon


#1. 5perc angol nyelvtanulás otthon

Az 5perc angol méltán híres a hatékonyságáról. Az 5perc angol weboldalán hatalmas palettán található mindenféle ingyenesen elérhető és letölthető tartalom várja az angol tanulókat. Köztük hallás utáni szövegértés, kvíz feladatok, szókincsfejlesztők és nyelvtani fejtörők.

Akár kezdőként fogsz bele, akár csak gyakorolni szeretnél, hogy tovább fejlesztenéd a tudásod, az 5perc angol minden tekintetben hatásos és eredmény orientált segítséget nyújt. Továbbá, ha feliratkozol az 5perc angol hírlevelére, minden nap ingyenes leckéket küldenek, amelyek segítenek a nyelvtanulásban történő elmélyülésben.


#2. British Council

A British Council online angol tanfolyama több ingyenes online angoltanulási lehetőséget biztosít gyerekeknek, felnőtteknek és egyetemi tanulók számára is. A BC online angol tanfolyamhoz videókat és egy mobil applikációt is biztosít, hogy telefonunkkal könnyedén sajátíthassuk el az angol nyelv rejtelmeit.


#3. Beszélj angolul

A Beszélj angolul egy merőben más megközelítésben tanító oldal. A legnagyobb hangsúlyt az angol gondolkodásmódot elsajátítva, játékosan és egyben roppant egyszerű módszerekkel, tananyaggal igyekszik elvetni a biztos angol nyelvtudás magvait.

Nagyon sok beszéd- és kiejtésfejlesztő videóval segítenek, amivel azt a pszichikai gátat törik át a tanulókban, amikkel kapcsolatban a legtöbbünknek komoly aggályai vannak egy új nyelv tanulása kezdetén.


#4. Duolingoval angol nyelvtanulás otthon

A Duolingo egy nyelvtanulást segítő honlap és alkalmazás is. A Duolingo volt az első ingyenes nyelvtanulási alkalmazás, amely a drága fizetős programokkal vetekedett.

Rengeteg saját tempójú gyakorlatot kínál, hogy segítsen megtanulni, vagy továbbfejleszteni a nyelvi alapismereteinket. Jelenleg a Duolingo az egyik legjobb ingyenes nyelvtanító app, ami megtalálható.


#5. Angol tanfolyam otthon

Az Angol tanfolyam otthon a kezdő szinttől egészen a nyelvvizsgáig elkísér és ezt olyan módon teszi, hogy a nyelvtani szabályok elsajátítása, a szavak tanulása összefüggő, rendszerezett folyamattá álljon össze a nyelvtanuló fejében.

Az Angol tanfolyam otthonról azt ígéri, hogy az általuk tanított módon a továbbiakban könnyedén építhetsz a már megszerzett angol tudásodra. Természetesen itt is találhatunk ingyenes letölthető és online nézhető anyagokat, így bepillantást nyerhetünk az angol nyelvtanítási módszerükbe


 

További cikkek Angol nyelvtanulás online témakörben:

 

(2.) Online nyelvtanulás angolul

A legjobb online nyelvtanfolyamok bármilyen költségvetéshez vagy szinthez


Babbel

A Babbel tökéletes azoknak a Duolingo rajongóknak, akik spanyolul vagy norvégul szeretnének tanulni (a Babbel jelenleg 14 nyelvet használ). Szerezhet egy szórakoztató, játékszerű struktúrát, amely elérhető az okostelefonján, és hozzáférhet a tanuló közösségéhez, amely segíthet egy kicsit társasabbá tenni a kalandját.


LingQ

A LingQ egy internetes nyelvtanulási rendszer. A LiveMocha-hoz hasonlóan a felületnek van egy közösségi aspektusa, amely megjutalmazza Önt társainak segítésében. A LingQ emellett masszív adatbázissal is rendelkezik, amely szöveges dokumentumokból és hanganyagból áll.


FluentU

A FluentU egyedülálló platformja a nyelv elmélyülésére összpontosít, amire minden szintű nyelvtanulóknak szüksége van. A FluentU valós videókat készít, például zenei videókat, filmelőzeteseket, híreket és inspiráló beszélgetéseket, és ezeket tananyagokká alakítja. Segítségével szórakoztató videók és valós körülmények között tanulhat.

A FluentU interaktív feliratokkal rendelkezik, amelyek segítségével bármelyik szóra megérinthet egy képet, definíciót, hanganyagot és hasznos példákat. Mostantól elérhető az anyanyelvi tartalom interaktív átiratokkal.


Duolingo

A Duolingo talán az egyik legismertebb lehetőség ezen a listán. Úgy tervezték, hogy inkább játék, mint tanfolyam legyen, a Duolingo szórakoztató módja annak, hogy az ebédszünetekben, vagy amikor egyébként a Candy Crush-t játszaná, be tudja préselni a nyelvtanulást. A Duolingo a nyelvtanulás intuitívvá tételére összpontosít.


ELanguageSchool

Egy másik ingyenes forrás, 15 nyelvórával, az ELanguageSchool ideális azoknak a tanulóknak is, akik szeretnek az írásbeli oktatásra összpontosítani. Kétségtelen, hogy az ELanguageSchool legjobb tulajdonságai a gyakran használt főnevek és igék hosszú listája, valamint a webhely meglepő hirdetési hiánya.


Foreign Services Institute

Néhány félelmetes személy arra szánta az idejét, hogy létrehozzon egy nyilvános nyelvtanfolyamok online gyűjteményét, amelyet az Egyesült Államok Külügyi Intézete hozott létre.

Megállapítja, hogy ezeknek a tanfolyamoknak a többségét rövid videoklipek körül forgó hangklipekre bontják, így azok számára a legjobb, akik olyan útközbeni anyagokat keresnek, amelyek kihívást jelentenek hallgatási képességeik számára. Nagyszerű kezdőknek!


Headstart2 from Defense Language Institute

A bevetés előtt katonai személyzet számára tervezett Headstart2 egy másik jó forrás a kezdők számára. Minden nyelv két egységből áll, amelyek mindegyike tíz modulból áll, amelyekhez online vagy iPod-on férhet hozzá.

Érdemes megjegyezni, hogy a második egység a „küldetés-specifikus feladatokra” összpontosít, amelyek nagyszerűek lehetnek azok számára, akik háborús filmeket akarnak megnézni a célnyelven.


Hello-Hello World

Ez egy iPad alkalmazás útközben tanulók számára. A tömeges információiról ismert Hello-Hello World személyzetének mindig van egy szakértője, aki észrevételeket tesz és javítja mondatait. Nagyszerű lehetőség azok számára, akik egy üzleti út vagy nagy teszt előtt szűk határidőn belül szeretnék áttekinteni a szavakat és kifejezéseket.


Internet Polyglot

A nyelvtanulók számára nélkülözhetetlen forrás, az Internet Polyglot olyan funkciót is tartalmaz, amelyet a legtöbb online tanfolyam nem: az órák bármely elérhető nyelvre történő lefordításának képessége. Spanyolul akarsz franciául tanulni? No problemo, mon ami.


italki

Keverni szeretné a célnyelvet és a közösségi médiát? Az italki a nyelvtanulás facebookja. A társalapító, Kevin Chen nyelvtanítási piactérként magyarázta ezt a hihetetlen 2.0 weboldalt, amely rengeteg nyelvi oktatót tartalmaz a világ minden tájáról.

Rengeteg ingyenes szolgáltatás van, és kapcsolatba léphet olyan felhasználókkal, akik esetleg ingyenes nyelvcserét szeretnének folytatni a Skype vagy más szolgáltatás segítségével. Az italki számára nincs meghatározott pedagógiai színvonal, de megtalálhatja az Ön számára és a pénztárcájának megfelelő tanárt, tanulási stílust és órákat.


Language Pod 101

A Pod Series egy olyan webhelyek hálózata, amelyek neve például Spanishpod101.com, stb. A következő nyelvű programokat találja: Spanyol, Francia, Német, Kínai, Orosz …és több!

Ingyenes és fizetős előfizetői modellekkel rendelkeznek, rengeteg rendelkezésre álló anyaggal, a különféle típusú óráktól (általában a témák körül forogva), podcastoktól és egy szórakoztató kártyás funkciótól, amely az oldalukon jelen lévő médiumok szókincsét használja.


Language Trainers Online

Ez a megfelelő lehetőség az Ön számára, ha szeretné, ha van oktatója, de azt is szeretné, hogy később áttekinthesse a leckét, mert az összes tanfolyamot rögzítik. Ezek a tanfolyamok a hallgató számára készültek, és oktatóik köztudottan magasan képzett szakemberek.


LearnaLanguage.com

A LearnaLanguage.com egy másik webhely, amely tele van ingyenes nyelvtanfolyamokkal, de csavarral: Néhány lecke elragadóan furcsa.


Livemocha

A Livemocha egy hatalmas nyelvtanuló közösség, amely 38 különböző nyelven oktat. Sokan hasonlítják a szerkezetét a Rosetta Stone-hoz, de ahelyett, hogy egy programra támaszkodnának az ön értékelésére, készüljön fel arra, hogy az anyanyelvűek és más nyelvrajongók értékeljék a nyelvi szeleteket.


Living Language

Az online tanulás, a mobilalkalmazások és a webkonferencia-stílusú e-tutorálás átfogó fúziójáról ismert Living Language megéri a hozzáférési díját. Legyen felkészült arra, hogy nagyon hozzáértő és profi tanárok oktassanak kis csoportokban.


Mango Languages

A Mango ismert játékszerű kialakításáról és arról a képességéről, hogy néhány héten belül mondatokat mondjon. Nagyon hasonlít a Babbelhez és a Duolingóhoz, de ha érdekli, hozzáadott kulturális komponenssel is rendelkezik, és felhasználható szervezetek és tantermek számára. A havi előfizetés tartalmazza a hozzáférést mind a 67 nyelvtanfolyamhoz.


Memrise

Lehet, hogy a Memrise nem hagyományos értelemben vett tanfolyam, hanem a felhasználók által létrehozott tanfolyamok gyűjteménye tucatnyi nyelven (beleértve a jelnyelveket is). A szétválasztott ismétlési technika alapján a Memrise a szókincs megtartásának erőforrásaként működik a legjobban.

Akár saját tanfolyamot is létrehozhat, hogy könnyebben megjegyezhesse azokat a konkrét kifejezéseket, amelyek elbuknak.


MIT OpenCourseWare

Szeretne egy MIT oktatást? Nem mindannyian? Az MIT OpenCourseWare programnak köszönhetően letöltheti a tananyagot és a tananyagot a választott nyelvórára. Irodalom vagy kultúrával foglalkozik? Nem probléma. Nézze meg ennek a srácnak a TedX-beszélgetését arról, hogy MIT-oktatást szerezzen magának ezen a programon keresztül.


My Language Exchange

Unja már, vagy magányosan próbálja megtanulni a leckét egyedül? A My Language Exchange nagyszerű lehetőség a számára. Ezen az oldalon a világ minden tájáról származó nyelvtanuló haverokkal tart órákat. Ezen az oldalon a világ minden tájáról származó nyelvtanuló haverokkal tart órákat.


MyLanguages.org

A MyLanguages.org 95 nyelvű tanórákat kínál, és mindezt ingyen! Az ezen az oldalon található tanfolyamok többnyire írottak (bár gyűjtenek néhány hang- és videóanyagot), így azok tökéletesek a középhaladó tanulók számára, akiknek át kell tekinteniük és finomítaniuk kell nyelvtani képességeiket.


Niuolahiki Online Hawaiian Language Courses

Gondolta volna arra, hogy megtanulhat egy hawaii nyelvet online? Minden amire szüksége van: a Mozilla Firefox, a Flash Player és a hawaii nyelvek iránti érdeklődés. ’A’ole pilikia.


Omniglot

Az Omniglot emellett több mint 600 nyelven tartalmaz mini leckéket, amelyek részletesen bemutatják az archaikus forgatókönyvek történetét és eredetét, mint például a Ladino vagy az ókorand. Az Omniglot kevésbé ismert nyelveknél is hasznos, mint például a Xhosa, Igbo és Ojibwe.


Open Culture

A „legjobb ingyenes kulturális és oktatási média az interneten” saját bevallása szerint az Open Culture egy másik fantasztikus webhely, amely ingyenes tanfolyamokat és forrásokat gyűjt felhasználóinak. Lenyűgöző bloggal és több mint 1000 ingyenes tanfolyamra mutató linkkel ellátva ez az erőforrás tökéletes mindannyiunk kultúrsznobjához.

Nem kizárólag nyelvtanfolyamoknak szentelték, mégis több mint 40 nyelven talál forrásokat.


Oregon State eCampus

Oregon államnak van egy nagyon jól ismert és akkreditált online campusa, amelyet érdemes utánanézni. Akár német nyelven szerezhet alapképzést, teljesen online!


Rocket Languages

A Rocket Languages ​​hihetetlenül nagy mennyiségű letölthető tartalomról ismert, és nagyon jól felépített is, ami kiváló azok számára, akiknek fogalmunk sincs, hogyan vagy hol kezdjék!


Rosetta Stone

Az elmúlt években hosszú utat tett meg az online nyelvtanulás integrálása. A Rosetta Stone online osztályokat, játékokat és mobilalkalmazásokat tartalmaz, amelyek a legutóbbi nyelvtanulási trendek sokaságával ugrálnak a fedélzeten. Ez az erőforrás hosszú távú tanulók számára ajánlott, nem pedig a gyors kifejezésépítés.


Verbalplanet.net

Szüksége van egy tanárra, aki segít az órákon? A Verbalplanet.net nagyszámú anyanyelvi oktatóval rendelkezik, akik segítenek az online nyelvtanulás kipróbálásában, és hasznos elemző eszközeik segítenek nyomon követni az előrehaladást.


Word2Word

A Word2Word egy hatalmas online adatbázis ingyenes tanfolyamokról, több mint 100 nyelven. A webhely egyedülálló, a nyelvtanulási fórumok és általánosabb többnyelvű útmutatók és források irányába is mutat. Ami a legfontosabb, hogy a Word2Word linkeket tartalmaz az internet minden részén található eszközökhöz és erőforrásokhoz olyan kevésbé elterjedt nyelveken, mint a fríz és a maláj.


World Wide Learn

A World Wide Learn az akkreditált online nyelvtanfolyamok egy másik átfogó listája. Tanfolyamok vannak 18 különböző nyelven, valamint fordítás, ESL és TESL nyelven. Van egy „élő csevegés” funkció is, ha segítségre van szüksége a számodra legmegfelelőbb tanfolyam kitalálásához.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...