Rendszergazda tanfolyam online

Rendszergazda tanfolyam online

A vállalatok munkájuk nagy részében a hálózattól függenek, ezért van értelme, hogy a problémákat gyorsan orvosolni kell. Ez a számítógépes rendszergazdák felelőssége, ezért érdemes jól körbenézni az online rendszergazda tanfolyam palettán. A számítógépes rendszergazdák felelősek a vállalat számítógépes rendszereinek karbantartásáért, konfigurálásáért és megbízható működéséért; különösen a többfelhasználós számítógépek, például a szerverek. Emellett minden berendezést és szoftvert naprakészen tartanak.

 

Online Rendszergazda tanfolyam lehetőségek


1. FORS-ITIS Systems – Rendszergazda Tanfolyam Online

2008 óta tartunk online interaktív és rögzített tanfolyamokat rendszergazdák számára az Európai Unióban. MCT képesített oktatóink a Microsoft, a Linux és a Cisco platformok szakértői. Az iskola tanfolyamokat szervez az Európában legkeresettebb szakmai diplomák megszerzésére (MTA, LPIC, CCNA). Gyakorlatorientált képzést nyújt interaktív online formátumban, megfizethető áron aktív és leendő rendszergazdák számára.

Oktatási eszközök

Az oktatás online folyik. A Skype-ot használjuk előadásokhoz. Az oktató elmagyarázza az elméleti részeket a fehér tábla felé irányított kamera előtt. A gyakorlatokat megosztott képernyőn mutatja. Windows, Azure és Linux tanfolyamokon a diákok használhatják iskolánk felhőalapú virtualizált szervereit. A Cisco tanfolyamokon használhatják a Packet Tracer hálózati szimulátort. Lehetséges nem interaktív részvétel is kedvezményes áron. A tanfolyamokat rögzítjük, hallgatóink bármikor visszanézhetik, és a felvételek külön is megvásárolhatók.. Részletek


2. Ruander – Rendszergazda Tanfolyam Online

Rendszergazda tanfolyamunk célja, hogy a résztvevők képesek legyenek ellátni kis- és középvállatok rendszergazdai feladatait. Tevékenységi köreikbe tartozhat Windows és Linux alapú szerverek és kliens számítógépek telepítése, konfigurálása és a későbbi felügyelete, karbantartása. Mivel az informatika világa sosem alszik, így folyamatosan fejlődésben van. Ennek érdekében képzéseinken a legfrissebb és használt technológiákat, fortélyokat sajátíthatják el a résztvevők. Részletek


3. Soterline – Informatikai rendszerüzemeltető tanfolyam

Tanuljon egy izgalmas szakmát, ahol munkáját magas fizetéssel jutalmazzák! Testközelből tapasztalhatja meg az IT fejlődését! Színvonalas oktatás, piacképes szakma! Informatikai rendszerüzemeltetőként vállalatok, szervezetek, intézmények információs hálózatainak, illetve az ezekhez szükséges hálózati eszközök, munkaállomások, szoftverek felügyeletét és karbantartását láthatja el. Részt vehet az infokommunikációs hálózat kiépítésében és működtetésében, rendszerszervezőkkel és szoftverfejlesztőkkel dolgozhat együtt. Informatikai rendszerüzemeltető képesítéssel nem kell sok időt szánnia az álláskeresésre! Részletek


4. Webler – Rendszergazda tanfolyam online

A rendszergazda tanfolyam átfogó ismereteket ad a jelenlegi korszerű hálózatokról, a hozzájuk tartozó architekturális fogalmakról. A tanfolyamon résztvevők megismerkednek a komplett Ubuntu Linux disztribúcióval, a Zentyal Linux operációs rendszerrel és a Microsoft Windows Server-ekkel is egyaránt, így egy minden platformra kiterjedő piacképes tudáshoz jutnak hozzá. A rendszergazda tanfolyam elvégzése után mindent tudni fogsz a Szerverekről, a hálózatokról és az Internetről is.  Virtualizáció, Microsoft Windows Server, Ubuntu Linux Server, Zentyal Linux, Hálózatok

Képzés nyilvántartásba vételi száma: Hálózati alapismeretek tanfolyam, E-001582/2017/D028 | Linux rendszergazdai alapismeretek tanfolyam, E-001582/2017/D024 | Windows rendszergazdai alapismeretek tanfolyam, E-001582/2017/D027.  Részletek


5. TanfolyamOkj – HACCP rendszergazda online tanfolyam

Ha nem szeretnél lemaradni tanfolyamunkról, érdeklődj MOST az űrlapon keresztül kötelezettségmentesen! Részletek


6. INFORMATIKAI KÉPZÉS – Rendszergazda képzés

Néhány mondatot írtunk a tanfolyam témájáról is… Rendszergazda képzés helyszíne, Budapest vagy online. Részletek


 

De mit csinál a számítógépes rendszergazda?

A számítógépes rendszergazda az első kapcsolatfelvétel a szervezet hálózati felhasználói számára, amikor technikai problémákat tapasztalnak. Például a számítógépes rendszergazdák biztosítják, hogy az irodában működik az internetkapcsolat, és hogy a levelezőszerver fut, és feldolgozza azokat az e-maileket, amelyeket a vállalat vagy a szervezet minden munkatársa küld és fogad.

A rendszergazdák információkat gyűjtenek a hálózati felhasználóktól a probléma meghatározása és megoldása, a rendszer hardverének és szoftverének hibaelhárítása, valamint a szállítókkal való együttműködés érdekében, hogy további információkat gyűjtsenek. A számítógépes rendszergazdáknak általában különféle hibaelhárítási kísérleteket kell dokumentálniuk a hálózati problémák megoldásának pontos meghatározása érdekében.

A számítógépes rendszergazdák biztosítják, hogy az általuk kezelt számítógépek teljesítménye és biztonsága megfeleljen a hálózat felhasználói igényeinek, anélkül, hogy meghaladná a vállalat költségvetését. Ezen igények kielégítése érdekében vásárolhatnak, telepíthetnek vagy frissíthetnek számítógép-alkatrészeket és szoftvereket; rutin automatizálás biztosítása; fenntartani a biztonsági politikákat; hibaelhárítás; a személyzet képzése és / vagy felügyelete; és technikai támogatást kínál a projektekhez.

 

Különböző típusú számítógépes rendszergazdák vannak szerepeik és felelősségeik alapján:

Kiszolgáló-, vagy szerver rendszergazda karbantartja a szerverek (és néha az alkalmazások) operációs rendszerét, például a postai szolgáltatásokat, a webszolgáltatásokat stb., és felelős a hardverekkel, az operációs rendszerekkel vagy az alkalmazásokkal kapcsolatos problémák elhárításáért is.

Hálózati rendszergazda fenntartja a hálózati infrastruktúrát, például az útválasztókat és kapcsolókat, valamint megoldja a hálózattal kapcsolatos problémákat.

Adatbázis-adminisztrátor (DBA – Database Administrator) fenntartja a vállalat vagy szervezet által használt adatbázis-rendszert. Nagyobb szervezetekben van egy DBA, amely kifejezetten felelős ezért a szerepért. Kisebb szervezetekben ezt a szerepet általában a szerver rendszergazdája osztja meg.

Biztonsági rendszerek rendszergazdája fenntartja a biztonsági rendszerek napi működését, és képes kezelni például a rendszerek felügyeletét és a rendszeres biztonsági mentések futtatását; egyéni felhasználói fiókok beállítása, törlése és karbantartása; valamint a szervezeti biztonsági eljárások kidolgozása.

 

Milyen a számítógépes rendszergazdák munkája?

A legtöbb számítógépes rendszergazda ügyeletes; Rendszer- és hálózati infrastruktúrájuk van, amelyeknek a nap 24 órájában, a hét minden napján működniük kell. Gondoskodniuk kell a hálózat biztonsásáról a tűzfal beállításokról, illetve az esetleges VPN szolgáltatások zökkenőmentes működéséről. A számítógépes rendszergazdák nagyon keresettek, és döntő fontosságúak az internetes alkalmazások, webalkalmazások és felhőalapú vállalatok sikere szempontjából.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...