Gépírás tanfolyam ingyen online

Gépírás tanfolyam ingyen online

 

Cikkünkben összegezzük, melyik a 7 legjobb gépírás tanfolyam ingyen online. Ma a „technológia-gazdag” világunkban elengedhetetlen készségnek számít a számítógépek, ezen belül is a minél gyorsabb gépelés ismerete.

Mivel a kommunikáció egyre több téren már online zajlik, így egyre inkább függ a képernyőktől és a billentyűzetektől.

Hogy működik a gépírás tanfolyam ingyen online?

A gépelési órákon megtanítják, hogyan kell gépelni, emellett javítják a gépelési sebességet és a pontosságot is. Minden különböző korcsoportra és helyzetre irányulnak, és mindegyikük különféle tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek nagyszerűvé és egyedivé teszik őket.

 

Lássuk melyik a 7 legjobb gépírás tanfolyam ingyen online


#1. Manonet.org (Ingyenes)

A Manonet egy gépírást oktató, ingyenes és online használható program, amely segítségével egyszerűen megtanulhatjuk a gépírás és a vakon gépelés rejtelmeit. A Manonet gépírás oktatás online program használata magánszemélyek és vállalkozások számára is teljesen ingyenes.


#2. Gépírás Oktató (Ingyenes)

A Gépírás Oktató egy online felület, amelyen keresztül mind az elméleti, mind pedig a gyakorlati oktatási anyagok teljes tárházát tartalmazza. Nem titkolt célja, hogy a gépelési sebességünket egyre könnyebben fokozhassuk… hiszen az idő pénz.

Természetesen a gyakorló feladatok egyre nehezülnek ahogy egyre magasabbra jutunk a gépelési képességeinkkel. Emellett teljesen kezdő és halagó gépelők számára is nagyon hasznos segítség.

Hogyan épül fel a gépírás tanfolyam ingyen online tanmenet?

Először a gépírás alapismereteit, majd a követően pedig az optimális kéztartást sajátíthatjuk el. Hogy a gépírási gyakorlatok a lehető leghatékonyabban beépüljenek a kéztartásunkban, a professzionálisan, szigorúan tapasztalati úton felépített gyakorlatok segédkeznek.

Hogy követni tudjuk a saját teljesítményünket, a rendszer tartalmaz egy leütésszámlálót is. Így a feladatok végén kiértékelhetjük a munkánkat, a rendszer megmutatja hány karakter sikerült legépelnünk egy perc alatt, hány hibás leütésünk volt, stb.


#3. Klav (Ingyenes)

A Klav egy online gépelést oktató, ingyenes weboldal. A program használatához nincs szükség semmilyen program letöltéséhez, magán a weboldalon végezhetjük a tanfolyamot, a gyakorlást. Mindent megtanulhatunk általa, ami a tízujjas gépeléssel kapcsolatos.

A Klav azt ígéri, hogy kellő motivációval és gyakorlással akár 2-3 hónap leforgása alatt megtanulhatod a tízujjas gépírást, emellett akár háromszor gyorsabban fogunk tudni gépelni helyesen, mint előtte addig bármikor.

Hogy a tanfolyam statisztikáinkat menteni tudja a rendszer, természetesen regisztrációhoz kötött, ez azért szükséges, mert a saját profilunkba menti a tanfolyamunk statisztikai adatainkat. Ez mindenképp hasznos, főleg ha tisztában szeretnénk lenni a fejlődési ívünkkel.


#4. Typing Speedtest (Ingyenes)

A Typing Speedtest segítségével a gépelési képességeinket gyakorolhatjuk. A program online fut, vagyis simán csak a böngészőnkben gyakorolhatunk, akár kezdő, akár haladó szinten tartunk a gépelési képességünk terén.

Az online gépelési tanfolyam során különböző gépírási feladatokkal csiszolhatjuk az egyre kifinomultabb technikánkat.


#5. Rapid Typing (Ingyenes)

A Rapid Typing is egy ingyenes gépelési tanfolyama két oldalról közelíti meg a „tanmenetet”. Az elméleti részt online, a weboldalon keresztül tehetjük magunkévá, a gyakorlati részt pedig egy ingyenesen letölthető szoftver segítségével végezhetjük, gyakorolhatjuk.

A Rapid Typing alkalmazást egyaránt javasolják tantermi és otthoni tanuláshoz is.


#6. Távtitkár Ranoda (Ingyenes)

A Távtitkár Tanoda egy nagyon rendhagyó, viszont figyelemre méltó „tantervvel” várja a gépírás művészetének elsajátítására vágyókat.

A weboldalon olyan gépelési technikákon keresztül gyakoroltatja be a különböző billentyűk helyét, ami valószínűleg először unalmasnak látszik, viszont jó eséllyel egy életre megtanít minket vakon gépelni. Nincs online gépelési felület, sem letölthető applikáció, mégis már első látásra egyértelmű, mi a célja a tantervnek.


#7. KlaviaTourist gépírás tanfolyam ingyen online (Ingyenes)

A Klavia egy egyszerű online felületen tanít meg bennünket a gépírás alapjaira. Több profilú tematikával tesztelhetjük gépelési képességünket, többek közt szépirodalmi, bal- és jobbkezes, angol szöveg és matematikai „szövegekkel”.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...