Szövegíró tanfolyam online

Szövegíró tanfolyam online

Tényleg bosszantja a mondatok helyesírási hibája? Nagy sikerélményt kap egy jól kidolgozott bekezdés megírásából? Szenvedélyt érez az írás iránt? Ha igen, akkor alkalmas lehet a szövegíró karrierjére és jó helyen is jár ha a szövegíró tanfolyam online lehetőségeit keresi. A szövegírók naponta dolgoznak szavakkal, és szakértők abban, hogy írói tehetségüket úgy alakítsák, hogy megfeleljenek ügyfeleik igényeinek.

 

Íme az 5 legjobb Szövegíró tanfolyam online


1. HonlapraFel – Online végezhető értékesítési szövegírás képzés

Tanulj meg te is profi értékesítési szöveget írni! Értékesítési szövegírás képzés Magyarország egyik legsikeresebb online marketing tanácsadójától. Részletek


2. 7blog – INGYENES 7 napos szövegíró tanfolyam online

Szövegírás tanfolyam – 100%-ig ingyenes online kurzus. 7 nap, 7 e-mail … 7 Digits B2B online marketing oktatás kreatív logo google hirdetés referencia. Részletek


3. Webszövegek.hu – online szövegíró tanfolyam

Gyakorlatorientált képzés, ami során a kezdetektől, egészen az alapfogalmaktól vesszük át lépésről-lépésre, hogyan írj meg egy blogbejegyzést, facebook-hirdetést, sales oldalt, vagy hogyan tervezd meg a tartalommarketingedet. Részletek


4. Webuni – SEO webszövegírás – honlapszövegírás keresőoptimalizált módon

Ez nem marketing habverés. Hiszen a mai keresőoptimalizálás maga sem erről szól… Több mint 10 év keresőoptimalizálási és szövegírási gyakorlata alapján készült ez a kurzus. A kurzus alapját nemcsak a weboldal tervezési és optimalizálási gyakorlat adja, de az az “élő” tréning is, amelyet rendszeresen tartunk, és ami az évek során számos ügyfelünknek segített “láttatni magát” honlapja segítségével. Részletek


5. Sikermarketing – SEO honlapszövegírás online tanfolyam

SEO szövegírás: weboldal szövegírás keresőoptimalizált módon. Mindenki szeretne olyan weboldalt, amely jó helyen szerepel a Google-ban. Ehhez azonban … Részletek


 

Mit is csinál a szövegíró?

A szavak mindenütt megtalálhatók. A weboldalaktól az óriásplakátokig; e-mailek prospektusokhoz; a közösségi média a SEO-hoz (keresőoptimalizálás), a szavak diktálják, hogy egy vállalkozás virágzik-e vagy sem. Egyszerűen megfogalmazva: ha egy vállalat nem tud hatékonyan kommunikálni, akkor az kárhoztatott. A szövegíró képességek értéke ezért soha nem fog csökkenni.

A szövegíróknak megbízást adnak az eladások növelésére, az ügyfelek generálására, a márka ismertségének növelésére és a belső vállalati kommunikáció megfogalmazására. Tehetségüket arra kérik, hogy segítsék a vállalkozásokat és más szervezeteket a különféle és konkrét célok elérésében.

A szövegírás arról szól, hogy képes megérteni, összekapcsolódni és írni a közönség számára, és arról van szó, hogy rugalmasan és ügyesen változtathatja meg az írás stílusát kliensenként és projektenként. A szövegíró végső célja az emberek viselkedésének befolyásolása a szavaikkal. A szövegíró kreatív ötleteket vagy koncepciókat nyújt, és átveheti az ügyfél ötletét, és tartalmat és irányt adhat neki. A szövegírókat az ügynökségek szabadúszóként vagy állandó jelleggel alkalmazzák, gyakran művészeti vezetőkkel és kreatív csapat részeként dolgoznak együtt.

Egyes szövegírók összpontosíthatnak a vállalkozások közötti fogyasztói (B2C) szövegírásra, az általános fogyasztóknak és a vállalkozásoknak szóló anyagokon dolgozva. Ezeknek az íróknak képesnek kell lenniük arra, hogy az emberek fejébe kerüljenek, és megértsék, mi készteti őket, hogy a termékeket és szolgáltatásokat érdekessé, vonzóvá és életük szempontjából relevánssá varázsolhassák.

Különböző hangnemben kell írniuk különböző márkákhoz; például egy üdítőital hirdetése eltérő tenort igényel, mint egy autó hirdetése. A vállalkozások közötti (B2B) szövegíró segít a vállalkozásoknak eladni más vállalkozásoknak. Az ezen a területen dolgozó szövegíróknak jártasnak kell lenniük a termékek és szolgáltatások jellemzőinek és előnyeinek kifejtésében, ugyanakkor meg kell adniuk az általuk népszerűsített vállalkozás személyiségét, és érzelmi kapcsolatot kell kialakítaniuk az olvasóval.

 

A szövegíró munkáját számos területen láthatja:

PR / Public Relations, vagyis cikkek, sajtókészletek, sajtóközlemények, termékfrissítések vagy bármilyen kommunikáció, amelyet egy vállalkozás nyilvános fogyasztás céljából elküld a televíziónak, rádiónak vagy újságoknak. A közönségkapcsolat az ügyfelekkel, alkalmazottakkal, ügyfelekkel vagy a lakossággal folytatott bármilyen kommunikációt magában foglalja.

Reklám és marketing: Hirdetések, értékesítési levelek, szakkiállítások, szórólapok, prospektusok, katalógusok, képeslapok, csomagolások, üzleti tervek, címkék, direkt e-mailek, termékismertetők stb.

Audiovizuális és sugárzott anyagok: Rádióhirdetéseket, televíziós reklámokat, videoszkripteket és hangfájlokat adománygyűjtésre, toborzásra, képzésre és oktatásra használják a szervezetek, a kormány, az oktatók és a vállalkozások. Nem szokatlan, hogy az audiovizuális eszközöket a szövegíró irányítja, készíti és szerkeszti.

Online felületek: Wiki oldalak, webhelyek, automatikus válaszüzenetek, szalaghirdetések, video- és podcast-szkriptek, online értékesítési oldalak, e-mailes marketing, termékleírások és egyéb tartalom. A szövegíróknak meg kell érteniük a SEO technikákat.

Beszédírás: Írásbeli beszédek pénzgyűjtésért, üzleti funkciók, különleges események, politikai funkciók és vezetői értekezletek céljából. A szövegírónak képesnek kell lennie olyan beszédeket írni, amelyek érzelmi szinten értékesítik, motiválják, meggyőzik és kommunikálnak.

Műszaki anyagok: Általában a tudomány, a mérnöki tudományok, a számítógépes programozás stb. Jelentésekre, műszaki papírokra, képzési kézikönyvekre, használati utasításokra, adatlapokra és mindenféle műszaki dokumentációra van szükség ezen a területen.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...