Etikus hacker képzés online

Etikus hacker képzés online

 

A legjobb etikus hacker képzés online lehetőségei előtt nézzük meg pontosan kik az etikus hackerek és mit is csinálnak pontosan.

Ki az etikus hacker, vagy másnéven „White hat” hacker

Az internetes szlengben a „fehér kalap” kifejezés etikus számítógépes hackerre vagy számítógépes biztonsági szakértőre utal, aki penetrációs tesztekre és más, a szervezet információs rendszereinek biztonságát biztosító tesztelési módszerekre szakosodott. Az etikus hackelés egy szélesebb kategóriát jelent, nem csak a penetrációs tesztet.

 

Mi az az etikus hackelés?

Az etikus hackelés (más néven penetrációs tesztelés) az információbiztonság proaktív formája. A vállalkozások és szervezetek etikus hackereket vesznek fel hálózataik, alkalmazásaik és egyéb számítógépes rendszereik fejlesztése érdekében az adatlopások és csalások megelőzése érdekében. Az etikus hackelés egyik első példája az 1970-es években történt, amikor az amerikai kormány „vörös csapatokat” használt saját számítógépes rendszereinek feltörésére.

Az etikus hacker ugyanazokat a technikákat használja a rendszer védekezésének megkerülésére, mint egy rosszindulatú hacker, de ahelyett, hogy kihasználná a talált sebezhetőségeket, tanácsokat adnak azok kijavítására, hogy a vállalat javítsa általános biztonságát. Annak érdekében, hogy a hackelés etikus legyen, a hackernek a tulajdonos engedélyével kell megvizsgálnia a hálózatukat és azonosítaniuk kell a biztonsági kockázatokat.

 

A 8 legjobb etikus hacker képzés online


#1. Csermák Szabolcs (EHK) – Etikus Hacker online képzés

Kinek szól ez az online kurzus, tudásanyag? Azoknak, akik érdeklődnek az IT biztonság, illetve a hackelés művészete iránt. Ugyanakkor nem szól azoknak, akik még csak most ismerkednek a számítástechnikával. Jó ha van valamilyen IT végzettséged, ha írtál már C, PHP, vagy egyéb nyelven kódot, ha nem ijedsz meg a szakkifejezésektől. Részletek >>


#2. Óbudai Egyetem Etikus hacker Oktató- és vizsgaközpont

Külföldön már bevett gyakorlat, de Magyarországon is egyre nagyobb az igény arra, hogy a számítógépes hálózatok biztonságát etikus hackerek teszteljék. Az Ethical Hacking tanfolyam során megszerezhető tudás és új biztonsági szemlélet ma már szinte minden cég és biztonsági szakember számára elengedhetetlen. Az üzleti titkok elveszítése, kiszivárgása, egy informatikai rendszer leállása, vagy az ügyfelek bizalmának elveszítése a kis- és nagyvállalatokat egyaránt megrendíti. A tanfolyam hallgatói szinte az összes ismert támadási módszert részletesen megismerik, kipróbálnak ehhez felhasználható eszközöket, valamint megismerik a hackertámadások lehetséges forgatókönyveit. A megismert eszközök és módszerek segítségével tesztelni tudják majd saját rendszerük biztonságosságát, hamarabb észreveszik az ellenük irányuló támadásokat, és hatékonyan tudnak ellenük védekezni. Részletek >>


#3. CyberInstitute – Etikus hacker képzés online

Egyedülálló programunk során nagy hangsúlyt helyezünk az egyedi problémamegoldó képességek és saját hacker eszközök fejlesztésére, valamint az etikus hacker gondolkodásmód kialakítására. A szakmai fogások mellett hallgatóink megismerkednek a legújabb hacker eszközökkel, és az Etikus Hacker alumni tagjává válnak, hogy a képzés után is lehetőségük legyen frissíteni tudásukat. Részletek >>


#4. Tanfolyamokj.hu – Etikus Hacker online tanfolyam

Etikus hackelés az alapoktól egészen az exploit írásig. Fejlesztőként az online tanfolyam után auditálni tudod majd az általad írt kódokat. Részletek >>


#5. NetAcademia – Etikus Hacker képzés online

Az Ethical Hacking tanfolyam során megszerezhető tudás és új biztonsági szemlélet ma már minden cég és biztonsági szakember számára elengedhetetlen. Részletek >>


#6. Online-kepzesek.hu – Etikus Hacker képzés online

Csermák Szabolcs több mint 5 éves tapasztalattal, egy rendkívül gyakorlatias, a mindennapokban is használható kurzust rakott össze. Az etikus hackelés alapjaitól az expolitok-ig terjed a kurzus tematikája. Amennyiben már fejlesztőként dolgozol, után a saját munkád, kódod auditálni tudod. Így biztonságosabb lesz a munkád, amivel még nagyobb értéket tudsz teremteni. Részletek >>


#7. BME AUT – Ethical Hacking képzés online

Ismét Ethical Hacking képzés indul a BME-n – akár online is elvégezheted! … A képzés tananyagát az EC-Council hivatalos Certified Ethical Hacker képzése adja, mely felkészít a nemzetközileg … Kik az etikus hackerek, mi a feladatuk. Részletek >>


#8. Masterfield Oktatóközpont – Etikus képzés online

A képzés folyamán az egyes tesztek és példák megoldásához a „BackTrack Linux … Web szolgáltatások elleni támadások. Részletek >>


Az etikus hacker képzés melett szükséged lehet a vakongépelés képességére, illetve programozási szaktudásra és az angol nyelv magabiztos ismeretére is.

 

Mit csinál egy etikus hacker?

Az etikus hackelés célja a rendszer vagy a hálózat infrastruktúrájának biztonságának vizsgálata. Az etikus hacker megpróbálja megkerülni a rendszer biztonságát, és megtalálja és feltárja azokat a gyenge pontokat, amelyeket egy rosszindulatú hacker kihasználhat. A biztonsági réseket általában a rendszer nem megfelelő konfigurálásában, valamint a hardver vagy szoftver hibáiban találják meg.

Etikus hackernek meg kell kutatnia, dokumentálnia és megvitatnia módszereit és biztonsági megállapításait a vezetőséggel és az informatikai csapatokkal. Ezt az intelligenciát a vállalkozások és a szervezetek felhasználják a rendszerbiztonságuk javítására a lehetséges támadások minimalizálása vagy megszüntetése érdekében. Az etikus hackerek visszajelzést és ellenőrzést is nyújtanak, mivel egy szervezet megoldja a biztonsági problémákat.

Az etikai hackelés igénye megnőtt az információbiztonsági piacon. Bármely vállalkozásnak vagy szervezetnek, amely vagy online szolgáltatást nyújt, vagy hálózata van az internethez csatlakoztatva, el kell gondolkodnia azon, hogy behatolási tesztnek tegye ki. A sikeres tesztelés nem mindig jelenti azt, hogy a rendszer 100% -ban biztonságos. Emellett képesnek kell lennie szakképzetlen hackerek és automatizált támadások megakadályozására.

A bankkártyák iparági adatbiztonsági szabványa előírja a vállalatok számára, hogy éves penetrációs teszteket végezzenek. Különösen akkor, ha bármilyen jelentős változás történik alkalmazásukban vagy infrastruktúrájukban. Számos nagyvállalat fenntartja az etikus hackerek alkalmazottaiból álló csapatokat, miközben rengeteg cég kínálja az etikus hackelést szolgáltatásként. (Egyébként kiváló háttérinformációkat találhatsz itt a VPN szolgáltatásokról és a hálózatokról.)

 

Milyen az etikus hacker munkahelye?

Az etikus hackerek a szervezetekkel, a vállalkozásokkal, a katonasággal és a kormánnyal együttműködve vizsgálják ki hálózataikat biztonsági rések és sérülékenységek szempontjából, miközben figyelembe veszik annak a gondolkodását, akinek bűnözési motivációja lehet.

 

(CEH) Certified Ethical Hacker képesítés

A Certified Ethical Hacker (CEH) olyan képesítés, amelyet a számítógépes rendszerek biztonságának felmérésével kapcsolatos ismeretek bemutatásával szereztek. A célrendszerek gyengeségeinek és sebezhetőségeinek felkutatásával, ugyanazon ismeretek és eszközök felhasználásával, mint egy rosszindulatú hacker, de törvényes és legitim módon felmérni a célrendszer biztonsági állapotát.
Ezt az ismeretet a különféle etikai hackelési technikákkal és eszközökkel kapcsolatos feleletválasztós kérdések megválaszolásával értékelik.

Ez a tanúsítás mostanra kiindulási ponttá vált, a 2018 márciusában elindított C|EH (gyakorlati) előrehaladással, a behatolási teszt készségek tesztjével laboratóriumi környezetben. A jelentkezőnek bizonyítania kell a technikák alkalmazásának képességét. Emellett penetrációs tesztelő eszközökkel kompromittálják a különböző szimulált rendszereket egy virtuális környezetben. Az etikus hackereket a szervezetek arra használják, hogy behatoljanak a hálózatokba és a számítógépes rendszerekbe a biztonsági rések felkutatása és kijavítása céljából.

 

Angol nyelvtanulás online lehetőségek:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...