Grafikus tanfolyam online

Számos kiemelkedő grafikus tanfolyam online érhető el

 

Számos kiemelkedő grafikus tanfolyam online érhető el, vehető igénybe magas szintű képzés, de mielőtt még megnéznénk ezek listáját, nézzük meg mit csinálnak a grafikusok. Egy közelebbi pillantás erre a kreatív karrierre megvilágítja a szakma részleteit.

Az óriásplakátoktól és a termékcímkékig, a laptopokig és okostelefonokig a grafika mindenhol megtalálható. A kicsi és nagy márkák mind nyomtatott, mind digitális mintákat – például logókat, weboldalakat vagy hirdetéseket – használnak annak érdekében, hogy felhívják a közönség figyelmét és népszerűsítsék terméküket vagy szolgáltatásukat. És bármit is árulnak, minden márka vizuális kampánya mögött egy grafikus áll.

De mit csinálnak pontosan a grafikusok? Egyszerűen fogalmazva, vizuális koncepciókat hoznak létre fizikailag vagy digitálisan, hogy a fogyasztókat inspiráló, tájékoztató és lebilincselő ötleteket kommunikáljanak.

Bár minden grafikusnak van néhány közös vonása, munkaköri feladataik, munkakörnyezetük és készségeik nagyon eltérőek lehetnek. De hogy jobban megértsük, nézzük meg közelebbről, hogy mit és hogyan csinálnak. Illetve ide kattintva nézheti meg miben különbözik a grafikus a webdesignertől.

 

Az 5 legjobb grafikus tanfolyam online


#1. Soterline – grafikus tanfolyam online

Grafikusként sosem lesz helyhez kötve a munkája, hiszen ez tipikusan olyan szakma, amit akár online, otthonról is lehet gyakorolni. Grafikusként a saját lábára … Részletek >>


#2. Webdesign-oktatas.hu – grafikus tanfolyam online

Online webdesign tanfolyamok, grafika és webfejlesztői kurzusok kezdő webdesignereknek. Ha érdekel a tervezés, a grafika vagy a webprogramozás és … Részletek >>


#3. WEBARTERY – grafikus tanfolyam online

Kezdő és haladó online webdesign tanfolyamok. Photoshop … Mik a grafikai tervezés alapelvei? Hogyan … Online webdesign képzés témakörök: vektorgrafika … Részletek >>


#4. ELO cégcsoport – grafikus tanfolyam online

Tanfolyamunkon különböző programozási technikák elsajátítása mellett a gyakorlatban is hasznosítható kép- és kiadvány-szerkesztési ismereteket szerezhet. Elsajátíthatja a legnépszerűbb grafikai alkalmazásának ismereteit, valamint megtanulhatja, hogyan szerkesztheti, alakíthatja digitális fotóit. Részletek >>


#5. Designak Ademia – grafikus tanfolyam online

Mit fogsz alkotni? Ezeket az izgalmas projekteket a tanfolyam során Te is elkészíted majd! 17 életszerű, gyönyörű projektet készítünk a tanfolyam során. Ha a házi feladatokat becsülettel elkészíted, a tanfolyam végére valóságos kis portfóliód lesz. Ezzel a referenciaanyaggal bátran kezdhetsz munkát vagy megrendelőket keresni. Részletek >>


 

Mi is a grafikai tervezés?

A marketing, a művészet, a technológia és az ügyfélszolgálat szempontjainak bevonása, a grafikai tervezés bonyolult koncepciónak tűnhet. Funkciójuk egyszerűsítése érdekében gondoljon olyan grafikusokra, mint a vizuális mesemondók.

“A jó tervező feladata, hogy vizuálisan meséljen el egy történetet úgy, hogy az támogassa a [márka] üzenetét és érzelmeket teremtsen” – mondja Jennifer Carole, a Bromium szoftvercég marketingért felelős alelnöke.

Pablo Solomon grafikus szerint a grafikus végső célja a forma és a funkció ötvözése. “Mint minden jó kivitelben, a vizuális szempontból is legkényelmesebb és leghatékonyabb módon szeretné megvalósítani gyakorlati célját” – magyarázza. “Ahol a zenészek zenét használnak, a költők szavakat, a táncosok pedig mozdulataikkal kommunikálják az érzéseiket, a tervezők pedig a képeiket.”

A példa kedvéért, például egy címke készítés folyamatában a grafikus a megrendelővel és a címke nyomtatással megbízott nyomdával is kapcsolatban áll. A nap végén a tervezőnek arra kell törekednie, hogy teljesítse ügyfele vágyát arra, hogy művészi úton kommunikáljon egy ötletet.

 

Milyen képességekre van szüksége a grafikusoknak?

Mivel munkájuk több egyedi szempontból áll, a grafikusoknak egyedülálló művészi és technikai készségek keverékével kell rendelkezniük. Valós idejű munkaelemző szoftver segítségével megvizsgáltuk az elmúlt év során több mint 38 000 grafikus tervezői álláshirdetést. * Az adatok segítettek azonosítani a munkáltatók által a jelölteknél keresett legjobb képességeket.

Legjobb technikai készségek

  • Adobe Creative Suite
  • Betűszedés
  • Weboldal tervezés
  • Csomagolás
  • Közösségi média

Legjobb átvihető készségek

  • Kreativitás
  • Kommunikáció
  • Figyelem a részletekre
  • Együttműködés
  • Határidő-vezérelt

Mark Churchill, a Wealth Club digitális marketing menedzsere szerint az intuíció a munkahelyen is fontos. Szerinte az egyik legfontosabb képesség, amellyel egy grafikus képes rendelkezni, az az ösztönös képesség, hogy a verbális ötletet erőteljes vizuális prezentációvá alakítsa át.

“Természetesen segít, ha gondolatolvasó vagy” – viccelődik. “Az is segít, ha széles vizuális repertoár van, nem pedig alapstílus.” Azt folytatja, hogy a kollégák vagy az ügyfelek gyakran elvárják tőled, hogy fogadd el homályos verbális ötletüket, és alakítsd át vizuális ötletté, amire reagálhatnak.

 

Melyek a grafikusok feladatai?

A grafikusok napi feladatai attól függően változhatnak, hogy hol dolgoznak, és mire szakosodtak. Alapszabályként azonban a tervezők ügyfelekkel vagy művészeti vezetőkkel dolgoznak a projekt hatókörének meghatározásában, a tervezés konceptualizálásában, vizuális elemek létrehozásában a márka támogatása és addig szerkesszék a koncepcióikat, amíg minden fél nem elégedett.

“A munkám abból áll, hogy találkozom az ügyfelekkel, megbeszélem és megtervezem a csapatommal a projekteket, átméretezem a dokumentumokat, ötleteket rajzolok, drótvázakat készítek, terveket készítek és tesztelek, valamint weboldalakat követek és módosítok” – mondja Robyn Strafford, az UX tervezője és a digitális marketing projektmenedzsere. ügynökség BowlerHat. “Alapvetően ötletet vállalok az elejétől a végéig a csapatom kis segítségével.”

 

Hol dolgoznak a grafikusok?

Három fő beállítás van, amelyben a legtöbb grafikai tervező dolgozik: házon belül, ügynökségnél vagy szabadúszóként. Házon belüli tervezőt alkalmaz egy vállalat, hogy kifejezetten nekik készítsen kreatív anyagokat.

Az ügynökségek tervezője projektenként dolgozik egy olyan vállalatnál, amely kreatív szolgáltatásokat nyújt különféle ügyfelek számára. Egy szabadúszó tervező önálló vállalkozó, és kezeli saját munkaterhelését és ügyfélkörét.

Minden munkakörnyezetnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, és vannak olyan tulajdonságok és jellemzők, amelyek ideálisak minden környezetben. Fontos, hogy a grafikusok mérlegeljék a lehetőségeiket, és eldöntsék, melyik foglalkoztatási helyzet felel meg leginkább az igényeiknek.

“Az első grafikus, akit béreltem, szabadúszó volt” – mondja Churchill. „Új, illusztrált karaktergrafikákat tervezett rajzfilmfigurák felsorolásához. Ehhez alkalmazkodnia kellett egy meglévő vizuális stílushoz. A legtöbb munkát más munkák között végezte – a kávézóban, otthon, bárhol. Ez egy jó módszer a jövedelem növelésére és az ügyfélkör kialakítására. ”

Az ügynökségi és a házon belüli munkák talán egy kicsit hagyományosabbak, de olyan stabilitást és kiszámíthatóságot kínálnak, amire egyes tervezők vágynak. Mindkét környezet valószínűleg több együttműködést fog magában foglalni, mivel gyakran egy művészeti vezető vagy account manager által felügyelt csoport részei, akik összekötőként szolgálnak a projekt tulajdonosával és a tervező csapattal.

Az ügynökség grafikusai képesek különböző kreatív stílusokkal és típusú projektekkel foglalkozni. Hajlamosak egy adott tervezési résszel foglalkozni, mint például a logótervezés, a digitális illusztráció vagy a felhasználói élmény kialakítása.

A házon belüli tervezők minden energiájukat egy márka népszerűsítésére összpontosítják, és a meglévő kreatív szabványokon belül dolgoznak. Ezek a tervezők általában szélesebb körű készségekkel rendelkeznek, és képesek különféle munkát végezni a vállalat számára.

 

Tehát mit csinál egy grafikus?

Kiderült, hogy nincs szabványos munkaköri leírás. A konkrét feladatok nagymértékben függenek a munkakörülményektől és a szakterülettől. Ez jó hír azok számára, akik érdeklődnek a szakma gyakorlása iránt, mert lényegében megtervezheti saját karrierjét – amely megfelel a saját preferenciáinak és prioritásainak. Ha ez érdekli Önt, érdemes megfontolni egy grafikus tervezői karriert. Addig is nézz szét a képszerkesztő programok palettáján!

 

A Grafikus tanfolyam témakörében is nagy előnyre tehetünk szert, ha beszélünk angolul…

Angol nyelvtanulás online, ingyen:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...