Webdesigner tanfolyam online

webdesigner tanfolyam online

 

Még mielőtt megnéznénk a legjobb Webdesigner tanfolyam online lehetőségeket nem árt tisztázni pontosan mit is csinál egy webdesigner. Ha Ön kreatív egyéniség és technikailag hajlik erre, itt az ideje, hogy megismerje a webdesignerek szerepét és azt, hogy miért játszanak ilyen fontos szerepet a mai modern üzleti világban.

 

Mit csinál egy webdesigner?

A webdesignter felelős a vonzó és teljesen működőképes weboldalak létrehozásáért, de nem csak ezt teszik. Olvasson tovább, és megismerheti a tervező feladatait, a képesítés megszerzésének módját, az alkalmazási helyüket és a munkakör kilátásait ezen a területen.

 

A 10 legjobb webdesigner tanfolyam online

Akkor lássuk, hogy találhatók az ország legjobb online webdesigner tanfolyamai, hogy a lehető legmagasabb képzésben részesülhessen.


#1. WEBARTERY – Webdesigner tanfolyam online

Kezdő és haladó online webdesign tanfolyamok. Photoshop tanfolyam, UX tanfolyam, HTML, CSS tanfolyam, WordPress tanfolyam webdesignerek számára. Részletek >>


#2. Webdesignsuli – Webdesigner tanfolyam online

A Profi Otthoni Webdesign Tanfolyam egy forradalmian új online webdesigner tanfolyam. Gyakorlati és karrier lehetőség is várja a legjobbakat. Részletek >>


#3. Webdesigntanfolyam.com – Webdesigner tanfolyam online

Alkoss! Tervezz! Kódolj! Az első magyar nyelvű Online Webdesign Tanfolyam, valóban szakértő oktatóktól. Megtanítunk neked a képszerkesztéstől a mobilra… Részletek >>


#4. RUANDER Oktatóközpont – Webdesigner tanfolyam online

 • Tipográfia: betűtípusok, elemek, fogalmak és szövegegységek megismerése
 • Szerkesztési elvek, térbeli elrendezések és hagyományos weboldalszerkezetek
 • Koncepcionálás: tartalmi strukturálás és a design-elvek elsajátítása
 • Kijelölt területek retusálása, montírozása
 • Effektek, transzformációk, szimbólumok bemutatása
 • Pixel- és vektorgrafika különbségei

Részletek >>


#5. Webdesign-oktatas.hu – Webdesigner tanfolyam online

Online webdesign tanfolyamok, grafika és webfejlesztői kurzusok kezdő webdesignereknek. Ha érdekel a tervezés, a grafika vagy a webprogramozás és … Részletek >>


#6. Webuni – Webdesigner tanfolyam online

Webdesign Mesterképző: Online képzés célja: A kurzus során az alapoktól elsajátíthatod a CSS stílusalapú weboldalak grafikai … Részletek >>


#7. The Bright Academy – Webdesigner tanfolyam online

Manapság egy sikeres vállalkozásnak elengedhetetlen része a weboldal. Ha érdekel a honlapkészítés, akkor az Online Webdesign Tanfolyam tökéletes … Részletek >>


#8. Webler Oktatóstúdió – Webdesigner tanfolyam online

Webdesigner tanfolyam teljeskörű tudást biztosít minden olyan résztvevő számára, … Web fotógaléria készítés; Slice-ok használata; Képek webre optimalizálása. Részletek >>


#9. Topschool – Webdesigner tanfolyam online

Webdesign, webdesigner, oktatás, tanfolyam, képzés, HTML, CSS, photoshop, … ahol a munkaköri feladatok részét képezi az online tartalmak kezelése, … Részletek >>


#10. Soterline – Webdesigner tanfolyam online

Webdesigner tanfolyam online oktatással, hogy Ön is dinamikus, kreatív szakmát … A webdesign többek között weboldalak, webapplikációk és különféle webes … Részletek >>


 

A tervező feladatai és felelőssége

A webdesignra szakosodott szakemberek információkat szerveznek, tartalmat készítenek és megtervezik a webes médiumon a tartalom elrendezését. A tervező feladata, hogy áttekintse ügyfele igényeit vagy a hozzárendelt projekt céljait olyan képek és weboldalak tervezésére, amelyek egyedi élményt nyújtó felhasználót hoznak létre, miközben továbbra is üzenetet kommunikálnak.

A projekt hatóköre az ügyfél által megoldani kívánt kommunikációs problémáktól vagy a vállalat weboldalának aktuális állapotától függ. Néhány egyéb felelősség:

 • Megfelelő mögöttes technológiák használata a weboldal funkcionalitásához
 • Navigációs elemek tervezése
 • Az ügyfelek és a felhasználók igényeinek koncepcióvá alakítása
 • A márka grafikává, színekké, elrendezéssé és betűtípusokká alakítása
 • HTML kódolás használata a weboldal elrendezéséhez
 • Tartalom bemutatása
 • Tervezés keresőmotorok optimalizálására és rangsorolására
 • A webhely frissítése szükség szerint

 

Hogyan válhat webdesign szakemberré

Egyes webdesignerek „saját tanításúak” és úgy készítik el portfóliójukat, hogy egyedi projekteket vállalnak maguknak vagy ismerősöknek. Miközben kreativitás előnyt nyújt, szüksége lesz piacképes webdesign készségekre, amelyeket egy szakmai képzési programban fejlesztettél ki az önéletrajza elkészítéséhez.

Hacsak önállóan nem tanulta meg az összes szükséges HTML-nyelvet és készséget, be kell jelentkeznie egy szakiskolai, vagy főiskolai képzésre. A legjobb, ha grafikus vagy informatikus alapképzésen tanul, hogy megtanulhassa a HTML-t, a dizájnt, az elrendezést, a programozást, az adminisztrációt, a grafikát, az XML-t, a szkripteket és minden mást, amit tudnia kell ahhoz, hogy sikeres szakmai tervező legyen.

 

Milyen kilátása van a webdesign szakmában

Ha képzett tervező, akkor munkát találhat tervezőcégen, nagyvállalaton keresztül, vagy felveheti az ügyfeleket független vállalkozóként. A piacon dolgozó összes tervező körülbelül egynegyede önálló vállalkozó. Az igény ezekben a környezetekben eltérő.

Örvendetes azonban, hogy tudjuk, a vállalatok befektetnek weboldalaik építésébe és vonzóvá tételébe. Ezért vetíti előre a Munkaügyi Statisztikai Hivatal, hogy a következő hét évben 20 százalékkal nő a tervezők iránti igény. Ez a növekedés sokkal gyorsabb, mint a nemzet egészében számolt átlagos növekedés.

 

Hol dolgoznak a webdesignerek

A webtervezők a technológiai ipar kreatív oldalán dolgoznak. A példa kedvéért: Az amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal anno 160 500 amerikai webtervezési munkahelyet számlált 2018 májusában. Tizenhét százalékuk számítógépes rendszerek tervező cégeinél volt. A webdesignerek tizenhat százaléka önálló vállalkozó, szabadúszó otthoni munkavégzésre. A webdesignerek öt százaléka szoftverkiadóknál dolgozik. Öt százalék a technikai tanácsadási szolgáltatások terén. Négy százalékát reklám- és marketingcégek foglalkoztatják.

Egy webdesigner dolgozhat bankban, iskolában, kórházban, szállodában, alkalmazásfejlesztő cégnél vagy nonprofit szervezetnél is. A webdesignerek többsége teljes munkaidőben, heti 40-50 órát dolgozik. A házon belüli webtervezők kényelmes irodai környezetben töltik napjaikat a számítógépek mellett. A webtervezéssel foglalkozó népszerű technológiai vállalatok a Google, a Facebook, a LinkedIn, a Zoom, az Adobe, a HubSpot és a Microsoft.

 

Fizetési lehetőség egy webdesigner számára

Az amerikai News & World Report a webtervezést a harmadik legjobb technológiai munkának és a 13. legjobb *STEM karriernek minősítette. (STEM jelentése: Science, Technology, Engineering, and Math, vagyis magyarul: Tudomány, technológia, mérnöki tudomány és matematika).

A webtervezők alacsony stresszel és magas fizetési potenciállal rendelkeznek, nagy, 1,3 százalékos munkanélküliségi rátával.

 

Technikai know-how-ra van szüksége egy webdesignernek

(Know-How jelentése: hozzáértés, szakértelem) A mai digitális korban a webdesignerek alapoktól kezdve építenek weboldalakat. A tervezőknek hozzáértéssel kell rendelkezniük, a számítógépes programozási nyelvek gazdag ismeretében. Szükséges a HyperTest Markup Language vagy HTML ismerete. A HTML meghatározza, hogy a címsorok, a tartalom, a képek és a videók hogyan néznek ki egy közzétett webhelyen.

A webtervezők általában tudnak a Cascading Style Sheets-ről vagy a CSS-ről. Ez a kódoló nyelv jelzi az internetböngészőknek, hogy az oldalak színének, betűtípusának és hátterének hogyan kell megjelennie.

A JavaScript fontos az interaktív webfunkciók fejlesztéséhez, mint például a mozgó grafika, az online játékok és a visszaszámláló órák. A WordPress-t használó tervezőknek ismerniük kell a PHP-t ahhoz, hogy a webhelyek működőképesek legyenek. A Python-ot a webtervezők alkalmazzák szerveroldali alkalmazások létrehozásakor. Egyéb általánosan használt programozási nyelvek: SQL, C ++, Ruby, Go, Swift és Scala.

 

A webdesignerek készségei biztos alapokon kell, hogy álljanak

A webtervezőknek „puha” készségekkel is rendelkezniük kell a projektek befejezéséhez. A kommunikációs készségek kritikus fontosságúak ahhoz, hogy a webdesignterek világosan beszéljenek az ügyfelekkel és a csapat tagjaival. Felsorolási ismeretekre van szükség ahhoz, hogy megértsük, mit akarnak az ügyfelek a weboldalukra. A kreativitás arra készteti a nagy webdesignereket, hogy az egyedi oldalak fejlesztésekor a „dobozon kívül” gondolkodjanak.

Az időgazdálkodási készségek segítenek a tervezőknek a többlépcsős feladatok elvégzésében és a csillagos weboldalak határidőre történő kézbesítésében. A problémamegoldó készség elengedhetetlen a webtervezők számára az előre nem látható technológiai hibák orvoslásához.

A webtervezők nagy figyelmet fordítanak a részletekre, hogy a kód minden szegmensére összpontosítsanak. A kritikus gondolkodási készségek elengedhetetlenek ahhoz, hogy előre jelezzék, hogyan fog kinézni egy webhely. A tervezőknek találékonyaknak kell lenniük a különféle webes eszközök használatához és a tartalom felhasználóbaráttá tételéhez. A sikeres webdesignerek általában művészi, vállalkozó szelleműek, ambiciózusak, magabiztosak és jó csapatjátékosok.

 

A webdesignban elérhető minősítések

Mivel a szakterület oktatási követelményei lazák, egy webtervező oklevelet, vagy diplomát szerezhet szakmai képesítéssel. A képesítések bizonyítják a munkaadók számára, hogy a tervezők rendelkeznek a fent felsorolt alapvető készségekkel.

Például a CIW Web Design Specialist tanúsításához 70 kérdésből álló, 75 perces teszt szükséges az internetes fejlesztéshez. Az Amazon Web Services felajánlja a Certified Associate Developer címet azoknak a tervezőknek, akik 130 perces, feleletválasztós vizsgát tesznek le 150 dollárért.

Több mint 20 éve az Internetes Szakemberek Szövetsége (AWP) hitelesíti a tanúsított webdesignereket, akik 70 kérdésből álló multimédiás vizsgán járnak sikerrel. Az Adobe megadja az ACE Web Specialist tanúsítványt azoknak a szakembereknek, akik két vagy három 180 dolláros tesztet végeznek online.

A Google Ads Akadémián való részvétel tanúsítás céljából szintén segíthet a SEO alapismereteinek elsajátításában. A tanúsított webdesignerek mesterei a hasznos online oldalelrendezések létrehozásának.

 

Webdesigner vs. grafikus: Mi a különbség?

A webdesign és a grafikai tervezés két kapcsolódó kreatív művészeti munka, amelyek nem azonosak. A grafikusok gyönyörű grafikákat dolgoznak ki nyomtatott vagy digitális projektekhez. Még a weben való közzétételkor sem írnak kódot a grafikusok. A grafikai tervezés inkább a vizuális esztétikára koncentrál. Ezzel szemben a webdesignereknek programozniuk kell a webhelyeket a hatékony működés érdekében.

A webdesign foglalkozik a dolgok kinézetével, valamint azzal, hogy a weboldalak hogyan töltődnek be a jó felhasználói élmény érdekében. A grafikusok kiválóan rajzolják a könyveket, folyóiratokat, újságokat, prospektusokat és az internetet. A webtervezők csak az utóbbi médiumokat használják vizuális üzenetek továbbítására.

A grafikusoknak nagyobb szabadságuk van bármilyen betűméretet, alakot vagy színt használni. A másik oldalon a webdesignereket korlátozzák a CSS korlátai és az, ami olvasható a számítógép képernyőjén. A webtervezőknek is folyamatosan karbantartaniuk kell az oldalakat, míg a grafikusok ritkán változtatnak a grafika kinyomtatása után.

 

Felfelé irányuló mobilitás a webdesignerek számára

Tapasztalt webdesignerek a belépőszinten túl számos igény szerinti karrierbe léphetnek. Például az idősebb webtervezők beköltözhetnek az UX tervezői szerepkörökbe, hogy biztosítsák a webhelyek fogyasztói felhasználhatóságát.

 • A webtervezők számítógépes rendszergazdává válhatnak, hogy felügyeljék a vállalat technológiai projektjeit. A webépítészeknek nagyobb felelősségük van az interaktív technológiai megoldások széles skálájának megvalósításáért, nem csak a webhelyekért.
 • A kiberbiztonsági vezetők olyan irányelveket hajtanak végre, amelyek biztonságban tartják a webhelyeket és az adatokat védik a hackerek ellen.
 • A tartalommarketing-menedzserek optimalizálnak egy weboldalt és közösségi média tartalmat a SEO számára, hogy növeljék az online márka ismertségét.
 • A művészeti vezetők teljes mértékben ellenőrzik a webes publikációk kész esztétikai minőségét.
 • A Full-stack fejlesztők szoftvereket terveznek az elejétől a végéig a zökkenőmentes teljesítmény érdekében.
 • A DevOps mérnökei tervezést és tesztelést végeznek az online szoftverplatformok sikeres telepítésének biztosítása érdekében.

 

Álláskeresési tippek webdesigner területhez

Szeretne HTML és CSS-t használni az online forgalmat vonzó webhelyek létrehozásához? Ezután a következő lépés a webdesign-feladatok elvégzése. A webtervezőknek kreatív, versenyképes digitális portfólióval kell rendelkezniük. Ingyenes portfólió-webhely felépítése az Adobe, a WordPress vagy hasonló platformon segít megmutatni a tervezési példákat. A portfólióknak 10-20 csúcsminőségű, eredeti weboldal diavetítésének kell lenniük.

Testreszabhatja a webdesign önéletrajzát releváns házon belüli vagy szabadúszó munkákkal és szakmai gyakorlatokkal. Sorolja fel az összes elvégzett főiskolai diplomát, képesítést vagy kódoló boot camp-et. Mutasson konkrét készségeket, különösen a programozási ismereteket.

Csak olyan akkreditált programokat kell keresnie, amelyek megfelelnek a magas követelményeknek, hogy az összes megfelelő készséget fejleszthesse. Miután megismerte a dizájn csínját-bínját, és portfóliót kell készítenie, vagy jelentkezhet házon belüli webdesignerként dolgozni, vagy elkezdheti önállóan piacra dobni magát. Addig is nézz szét a képszerkesztő programok palettáján!

 

A Webdesigner tanfolyam témakörében is nagy előnyre tehetünk szert, ha beszélünk angolul…

Angol nyelvtanulás online, ingyen:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...