Gépírás oktatás online

Gépírás oktatás online

 

Cikkünkben összegezzük, melyik a 8 legjobb gépírás oktatás online. Ma a „technológia-gazdag” világunkban elengedhetetlen készségnek számít a számítógépek, ezen belül is a minél gyorsabb gépelés ismerete. Mivel a kommunikáció egyre több téren már online zajlik, így egyre inkább függ a képernyőktől és a billentyűzetektől.

(A gépelés a szövegírás vagy bevitel folyamata az írógép, a számítógép billentyűzetén, a mobiltelefonon vagy a számológépen található gombok megnyomásával. Megkülönböztethető a szövegbevitel egyéb eszközeitől, például a kézírástól és a beszédfelismeréstől.  Az alaptechnika ellentétben áll a vadászat és a peck gépeléssel, amelyben a gépíró mindig a forrópéldányra figyel. Az érintéses gépelés magában foglalja az otthoni soros módszer alkalmazását is, ahol a gépírók a csuklójukat tartják fent, ahelyett, hogy asztalon vagy billentyűzeten pihentetnék őket.)

 

Hogy működik a gépírás oktatás online?

A gépelési órákon megtanítják, hogyan kell gépelni, emellett javítják a gépelési sebességet és a pontosságot is. Minden különböző korcsoportra és helyzetre irányulnak, és mindegyikük különféle tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek nagyszerűvé és egyedivé teszik őket.

A szokásos gépelési teszt vagy a gépelési sebesség-teszt az egy perc alatt beírható szavak számának ellenőrzése. Ez egy hatékonysági teszt, ahol gépelési készségeit kifejezheti szavakkal percenként. Minden gépelési tesztnek más és más nehézségi szintje van, amely függ egy szó billentyűleütéseinek hosszától és mintázatától.

 

Lássuk melyik a 8 legjobb gépírás oktatás online


#1. Manonet.org (Ingyenes)

A Manonet egy gépírást oktató, ingyenes és online használható program, amely segítségével egyszerűen megtanulhatjuk a gépírás és a vakon gépelés rejtelmeit. A Manonet gépírás oktatás online program használata magánszemélyek és vállalkozások számára is teljesen ingyenes.


#2. Gépírás Oktató (Ingyenes)

A Gépírás Oktató egy online felület, amelyen keresztül mind az elméleti, mind pedig a gyakorlati oktatási anyagok teljes tárházát tartalmazza. Nem titkolt célja, hogy a gépelési sebességünket egyre könnyebben fokozhassuk… hiszen az idő pénz.

Természetesen a gyakorló feladatok egyre nehezülnek ahogy egyre magasabbra jutunk a gépelési képességeinkkel. Emellett teljesen kezdő és halagó gépelők számára is nagyon hasznos segítség.

Hogyan épül fel a gépírás oktatás online tanmenet?

Először a gépírás alapismereteit, majd a követően pedig az optimális kéztartást sajátíthatjuk el. Hogy a gépírási gyakorlatok a lehető leghatékonyabban beépüljenek a kéztartásunkban, a professzionálisan, szigorúan tapasztalati úton felépített gyakorlatok segédkeznek.

Hogy követni tudjuk a saját teljesítményünket, a rendszer tartalmaz egy leütésszámlálót is. Így a feladatok végén kiértékelhetjük a munkánkat, a rendszer megmutatja hány karakter sikerült legépelnünk egy perc alatt, hány hibás leütésünk volt, stb.


#3. Klav (Ingyenes)

A Klav egy online gépelést oktató, ingyenes weboldal. A program használatához nincs szükség semmilyen program letöltéséhez, magán a weboldalon végezhetjük a tanfolyamot, a gyakorlást. Mindent megtanulhatunk általa, ami a tízujjas gépeléssel kapcsolatos.

A Klav azt ígéri, hogy kellő motivációval és gyakorlással akár 2-3 hónap leforgása alatt megtanulhatod a tízujjas gépírást, emellett akár háromszor gyorsabban fogunk tudni gépelni helyesen, mint előtte addig bármikor.

Hogy a tanfolyam statisztikáinkat menteni tudja a rendszer, természetesen regisztrációhoz kötött, ez azért szükséges, mert a saját profilunkba menti a tanfolyamunk statisztikai adatainkat. Ez mindenképp hasznos, főleg ha tisztában szeretnénk lenni a fejlődési ívünkkel.


#4. Typing Speedtest (Ingyenes)

A Typing Speedtest segítségével a gépelési képességeinket gyakorolhatjuk. A program online fut, vagyis simán csak a böngészőnkben gyakorolhatunk, akár kezdő, akár haladó szinten tartunk a gépelési képességünk terén.

Az online gépelési tanfolyam során különböző gépírási feladatokkal csiszolhatjuk az egyre kifinomultabb technikánkat.


#5. Rapid Typing (Ingyenes)

A Rapid Typing is egy ingyenes gépelési tanfolyama két oldalról közelíti meg a „tanmenetet”. Az elméleti részt online, a weboldalon keresztül tehetjük magunkévá, a gyakorlati részt pedig egy ingyenesen letölthető szoftver segítségével végezhetjük, gyakorolhatjuk.

A Rapid Typing alkalmazást egyaránt javasolják tantermi és otthoni tanuláshoz is.


#6. Számalk Oktatási és Informatikai Zrt.

A Számalk egy fizetős, online tréninget biztosít a tízujjas gépelés profi elsajátításához, 40+ órás alap tanfolyama keretén belül. A tanfolyamot miután online, bárhonnan végezhetjük, így az utazással nem kell bajlódnunk.

Az alapképzés 40 gyakorlati órát foglal magában, azonban aki maximálisan ki szeretné használni a tanfolyam oktatóinak gyakorlati tapasztalatait, egy további 20 órás, haladó képzésen is rész vehet.


#7. Távtitkár Ranoda (Ingyenes)

A Távtitkár Tanoda egy nagyon rendhagyó, viszont figyelemre méltó „tantervvel” várja a gépírás művészetének elsajátítására vágyókat.

A weboldalon olyan gépelési technikákon keresztül gyakoroltatja be a különböző billentyűk helyét, ami valószínűleg először unalmasnak látszik, viszont jó eséllyel egy életre megtanít minket vakon gépelni. Nincs online gépelési felület, sem letölthető applikáció, mégis már első látásra egyértelmű, mi a célja a tantervnek.


#8. KlaviaTourist gépírás oktatás online (Ingyenes)

A Klavia egy egyszerű online felületen tanít meg bennünket a gépírás alapjaira. Több profilú tematikával tesztelhetjük gépelési képességünket, többek közt szépirodalmi, bal- és jobbkezes, angol szöveg és matematikai „szövegekkel”.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...